Magyarország legfiatalabb szerzője

Mindig meglepetés, ha valaki  kilóg a sorból. Tessék itt ez a két kislány, Póli Matilda, és Bencze Blanka. A legfiatalabb szerzők, akiket olvastam.

Van Kalocsán egy kislány, aki – eddig én is azt hittem, –  a legfiatalabb szerző akinek a könyvét olvastam. Ő Póli Matilda. Még csak 17 éves, és egy egyszerű lovat ábrázoló kép hatására egy teljes történetet alkotott. Sőt, annak a folytatása(i)t is megírta. Főnix történetét tizenhárom évesen írta a szerző. (!) Hogy mi lesz belőle, azt még nem lehet tudni, de az kétségtelen, hogy különleges kislány.

A fülszöveget itt olvashatjátok: Milyen lehet csikónak lenni? Mégpedig olyannak, aki képes uralni a tüzet, mi több, ő maga a tűz?
Póli Matilda, aki ismerője és rajongója a lovaknak, érzékletesen mutatja be ezt egy fordulatos történetben.
Főnix, a kivételes adottságokkal rendelkező csikó a prófécia szerint egy nagyszabású küldetésre kiválasztottan született. A história szereplői emberi tulajdonságokkal felruházott állatok. A fiatal író a táltos csikó megtestesítőjeként viszi az olvasókat megannyi kalandon és megpróbáltatáson keresztül. Útja során igaz barátokra lel, csakúgy, mint ádáz ellenségekre.
Főnix történetét tizenhárom évesen írta a szerző. Látomását képszerűen tárja az olvasó elé, nagy jártassággal formálja meg karaktereit. A kötetet az író saját rajzai ékesítik, illetve egy, a kalandozások nyomon követését segítő térkép is helyet kapott a könyvben.
A regény egy öt kötetesre tervezett sorozat első része, de önálló történetként is megállja a helyét.

908526_2

 

Rólam-Neked

Itt az újabb meglepetés, 2018. február 27-én jelent meg a Menő Könyvek gondozásában, a Rólam-Neked sorozat égisze alatt, egy újabb fiatal szerző és A Pulcsiban alszom című könyv, Bencze Blanka könyve. Fontos témát dolgoz fel, hiszen a szerző pontosan látja korosztályának problémáit, beszéli a nyelvüket. Mondhatni kamaszregény.

Blanka története egy Málna nevű lányról szól, aki egy átlagos középiskolás lány. Volt. A fülszöveget itt olvashatjátok: (A borító pedig szerintem nagyon eltalált.)

 Amíg csak egy nagy csalódás után már semmi más nem érdekli, csak az, hogy mit mutat a mérleg. Egy idő után nem fontosak sem a barátok, sem a suli, csakis a kalóriák és a dekagrammok. Óriási, bő, fekete cuccokban jár, és folyton fázik. Pulcsiban alszik.
Bencze Blanka még maga is az érettségi előtt áll, pontosan látja korosztályának problémáit, beszéli a nyelvüket, ezért is lett első regénye a Rólad – Neked Könyvek első darabja. Fanyar humorral, pontosan ábrázolja az anorexiát, a testképzavart, a családokban tátongó űrt, miközben mesélő stílusa magával ragad, és talán a végén mégis minden elindul valamerre jó felé.

1459697.jpg

kép forrása: lira.hu

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s