Az író nők, és írónők rovat Papp Csillával folytatódik

Mindig érdekes, amikor egy történet, mely erotikus, mulattató, és tanulságos is egyben, több szálon indul el.  Ez a könyv, amit ma hoztam nektek, illetve két könyv,  tele van kijózanítóan valóságos problémákkal, és gondolom az sem véletlen, hogy társadalmi problémákat feszeget. Ezt a hetet Papp Csilla: A másik oldalról című könyvével kezdjük, illetve annak folytatásával, hiszen ez egy két részes sorozat.

A történet erőssége, – mindamellett, hogy a karakterek szerintem eléggé szerethetők és kidolgozottak -, hogy a szerző a  párbeszédek által tarja ott az olvasót a történés közepén. A könyvben az elbeszélő személye folyton változik, mintha egy  filmet néznénk, vagy valakinek/valakiknek a naplóját olvasnánk, mindig az éppen aktuális karakter beszél.

 A cselekmény fő szála, mely olyannyira bonyolult, hogy a történet vége felé szinte feladja az olvasó azt az igényt, hogy ebből happy end lesz, két fiatal egymásra találásáról szól. E szerelmi szál fejlődése mellett, fontos megjegyezni, hogy rengeteg eldugott társadalmi probléma jelenik meg a könyvben, kvázi egy korkép is egyben a mai társadalomról.

Van a könyvnek egyfajta spirituális olvasata is,  na nem tolakodóan, mert az ember elég szkeptikusan vélekedik a dologgal kapcsolatban. Hanem egy nemlétező karakter által, aki kvázi segítséget nyújt a főszereplő lánynak nehéz pillanataiban. Ő Péter, akit autóbalesetben elvesztett Hanna, de még mindig behívja olykor-olykor és beszélget, tanácsot  két barátjától. A másik oldal ilyen módon itt is megjelenik a könyvben.

A történet átgondolt, kidolgozott, könnyen olvasható, izgalmas. Ezt az izgalmat az is fokozza, hogy a szerelmes pár egymásratalálását, vagy egy-egy együttlétnek az érzelmi oldalát, a szerző nem csupán részleteiben, de  közelről is bemutatja. Mindezek ellenére egy cseppet sincs olyan érzésünk, mintha egy egyszerű erotikus, romantikus regényt olvasnánk.  Sőt. A történet két teljesen idegen ember telefonszexével kezdődik. Ahogy halad előre a cselekmény, egyre közelebb kerül egymáshoz a két főszereplő, úgy, hogy még sosem találkoztak egymással. Aztán a várva várt találkozás után teljesen egyértelműen egymásba szeretnek, de a történetnek még nincs vége, inkább innen indul, mert a bonyodalom még csak itt teljesedik ki.

A könyv fülszövegét itt olvashatjátok:

2669851_5

Vajon mi, nők és férfiak tényleg szemben állunk egymással?

Papp Csilla regényéből megtudhatjuk, milyen a másik oldalról nézni önmagunkat.
A történetben Hanna és Olivér nem hétköznapi megismerkedését, kapcsolatuk alakulását kísérhetjük figyelemmel – cukormáz és szirup nélkül. Egy mámoros éjszakán egy közös ismerősük révén telefonos szexbe bonyolódnak. Mindkettőjükben mély nyomot hagy az első találkozás, annak ellenére, hogy lehetetlen szituációból fakadt. Az egymáshoz vezető út pedig sok meglepetést tartogat.

A regény komoly társadalmi problémákat is feszeget: nők bántalmazása, válás, haláleset feldolgozása, mindezt azonban könnyed, szórakoztató stílusban. Ezekben az élethelyzetekben Hannának egy különleges segítője is akad, az autóbalesetben elhunyt gyermekkori barátjának, Péternek a szelleme. Végül megbizonyosodhatunk arról is, hogy nincsenek véletlenek. Hannának is döntenie kell: melyik oldalt választja

kép forrása: libri