Ömbizalompunpa

Tudom kicsit úgy hangzik, mint egy közös lélek megújító tréning, melyet mondjuk Adrea, a terápia vezetője kis körben ülve, néha szót ad a jelenlévőknek. Majd mindenki, kicsit félénken elmondhatja a problémáját, amiért jelen van. Nos, hát elmondja, de ezen a tréningen nincs Andrea, és nincs senki más, csak Uj Péter, és az olvasók. És bavallom, hogy elfog a nosztalgia, amikor azt olvasom, hogy Szerda, nagy betűvel kezdve, pláne, hogy rovat.

 

1472856.jpg

A fülszöveget itt olvashatjátok:

Ömbizalompunpa: a felszínesség alapos szájba törlése; nosztalgiaenciklopédia; az agyhalál elleni agyhalál. Tavaszi tárlat egy elveszett világról, egy elfeledett nyelven.
Uj Péter több mint húsz évig (egészen a lap megszűntéig) írta a Népszabadság Szerda című rovatát. A rövidke, humoros szövegek hol publicisztikába, hol szimbolista prózába, hol posztmodern szövegfolyásba hajlanak, de a sorozat minden egyes pontján stabilan őrzi csipkelődő derűjét. Uj Péter nyelvi leleményei az egész magyar újságírást megváltoztatták, mondta a szerzőről egyik korábbi szerkesztője, Kelen Károly. Az Ömbizalompunpa nem csak retrospekt szöveggyűjtemény, de egyben az elmúlt 25 év sajátos, groteszk tablója is. Író-FPS: belső nézetű lövöldözés nyelvi patronokkal.

kép forrása: libri

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s