Hallgass könyvet

Radnóti, Cserna-Szabó, Szabó Magda. Hallgas könyvet, hiszen nincs annál kényelmesebb, mint leülni, és hallgatni egy történetet. A hangoskönyvek magyarul Youtube-csatornán ezt ti is megtehetitek. Amit ma hoztam nektek, Szabó Magda: Sziluett – hangoskönyv részlete (Egy doboz fű Melindának) Molnár Piroska előadásában (Kossuth-Mojzer Kiadó) További információ: www.hangoskonyvklub.hu

A videót lentebb tudjátok megnézni.

Szórakoztat és tanít

A szórakozás mellett találtunk egy remek kezdeményezést is, melyen keresztül “számos látássérült ismerte meg a világ- és a magyar irodalom klasszikusait.” 2018. január 4-én, a Braille-írás világnapján jelentették be, hogy megalakult a Bodor Tibor Kulturális Egyesület. Névadója Bodor Tibor színművész és szinkronszínész, aki szabadidejében 9000 órányi szépirodalmat olvasott fel és rögzített, hogy az a vakok és gyengénlátók számára is elérhető legyen. Ez a mennyiség több, mint ahány órából egy esztendő áll. Számos látássérült az ő hangján keresztül ismerte meg a világ- és a magyar irodalom klasszikusait. Ameddig ereje és egészsége engedte, eljárt a vakok szövetségébe, és órákon át olvasott, írta a Magyar Nemzet.” Erről többet itt találtok. 

Bodor Tibor előadásában pedig itt tudtok könyveket meghallgatni.

És, ahogy a MNO írja, Akár az ön hangján is megszólalhat a Trónok harca, ehhez elég annyi, hogy a Kis herceg tizenharmadik fejezetének első oldalát próbaolvasás gyanánt elküldje a hangkolcsonzo@gmail.com címre, ahol eldöntik, minden szempontból megfelel-e az adott személy nagyobb művek felolvasására is.

fotó forrása: Pexels.com

Szabó Magdát pedig itt tudjátok meghallgatni.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s