BOOKR Kids viszi át az irodalmat a digitális világba?

BOOKR Kids harmadik születésnapját ünnepli. A 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hétvégéjén, április 19. és 22. között, csütörtök reggeltől vasárnap éjjelig ingyenesen élvezhető mind a 250 mese, mely a honlapjukon megtalálható, adta közre a HVG.

A napokban akadt meg a szemem egy mondaton,

 “A háborúhoz hasonló pusztítást végez a gyermekek személyes kapcsolataiban az okoseszközök használata” – mondta Pál Ferenc római katolikus pap az InfoRádió Aréna című műsorában.

ami szerintem nagyon fontos felvetés. Egyrészt,  mert iszonyú szomorú, hogy a kétéves kezébe inkább telefont nyomunk, amiből ömlik a kártékony tartalom, csak hogy maradjon egy kicsit csendben, (tisztelet a kivételnek), másrészt mert ezek után bármilyen más alternatívát kereshetünk, vésővel nem lehet leszedni a gyerekeket a telefonról. Éppen erre adhat megoldást a BOOKR Kids alkalmazása. A 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hétvégéjén, április 19. és 22. között, csütörtök reggeltől vasárnap éjjelig ingyenesen élvezhető mind a 250 mese, mely a honlapjukon megtalálható, adta közre a HVG.

Újraálmodva a mai generációra

Több mint 250 klasszikus és modern mesekönyv egyetlen mobil- és tabletalkalmazásban. Klasszikus és modern történetek a Vuktól, A kis hercegen át egészen a Terka mesékig interaktív formában az eredeti kiadáshoz hűen! Írják a honlapon. Nézzétek meg, a kezdeményezés célja, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is életük természetes részévé váljon.

Próbáljátok ki, a linket itt találjátok. 

A 250 mese közül, ezen a héten egy igazi klasszikus, Janikovszky Éva meséje, a Ha én felnőtt volnék a legújabb felújított heti mese, amit olvashattok. Kattints, és már olvashatod is! 

fotó forrása: BOOKRKIDS, nlcafe

forrás: magyar kurir

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s