Ettől szebb képeket ma már nem lát, ne is keressen!

Szabó Imola Júliával a Kinőtt szív című könyve kapcsán ismerkedtem meg. Mely később a Szép Magyar Könyv versenyen, a szépirodalmi és ifjúsági kiadványok kategóriájában oklevelet nyert. Akkor még nem tudtam, hogy a szerző az írás mellett tervezőgrafikus, vagy, ahogy a drot.hu írja, Szabó Imola Julianna író, táncelméleti szakíró, intermediális alkotó és egy igazi nő. Most már tudom, nézzék milyen gyönyörű képeket készített. Ettől szebbet ma már nem lát, ne is keressen!

A könyv címe Kinőtt szív, mely egyébként jelzi a felnövésre utalást, viszont maga a mű témája cseppet sem meseszerű. “Felnőttmese, kicsit nagyoknak.” A vak kislány, ahogy “megszokja” az új, nem látó állapotot, vagy a gyászoló kislány naplója, aki az édesapja elvesztését meséli el. A könyv 2015 tavaszán jelent meg Maros Krisztina illusztrációival és Darvasi Ferenc szerkesztői segítségével. A Zsilike kabátja című részből Braille-írásos melléklet készült a könyvhöz a MVGYOSZ technikai segítséget! A szerző feszegeti a líra és a próza határait, így találja meg azt a nyelvi struktúrát, amelyben leghitelesebben tud beszélni arról a helyzetről, amibe ezek a gyerekek kerültek. Persze van úgy, hogy egy tragédiáról nem tehetünk, nincs kit és nem is kell senkit hibáztatnunk érte, egyszerűen csak megtörténik velünk, ahogy a fülszöveg írja.

A műről bővebben itt olvashattok, lentebb pedig a gyönyörű képek.

A szerző egyébként tervezőgrafikus, író, táncelméleti szakíró, intermediális alkotó és egy igazi nő, ahogy a drot.hu írja róla.  Nézzék milyen gyönyörű képeket készített. Újragondolja a klasszikusokat, akár Hamupipőkét, vagy Hófehérkét. Ettől szebb képeket ma már nem lát, ne is keressen.

Szabó Imola Júlia 2

 

Szabó Imola JúliaSzabó Imola Júlia 3

forrás: Szabó Imola Júlia, drot.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s